Varmehansker i 100kmt – På en motorisert spark (!) 

Heat Experience: Christine Tybring-Torsk – En inspirasjon for oss alle som tør å tenke litt utenfor boksen.

La oss ta en liten tur utenfor Sandvika, der en ung og innovativ oppfinner med det klingende navnet Christine Tybring-Torsk har gjort noe helt utrolig – hun har bygget sine egne motoriserte sparker! Som om ikke det var nok, prøver Christine nå å slå verdensrekorden for motoriserte sparker. Hennes mål er å nå en hastighet på over 130 km/t på sin spark. Vi i Heat Experience er stolte over å ha en slik fartsglad jente som ambassadør, og det er viktig for oss at hun ikke fryser på fingrene når hun suser forbi i hundre.

Vi dro ut til Høvik for å møte Norges kvinnelige svar på Reodor Felgen, og i tillegg var vi så heldige at vi fikk teste en motorisert spark i samme slengen.

Du har kanskje sett henne på isen ute ved Sandvika? Christine Tybring-Torsk i kjent stil. Foto: Daniel Engen

 

 

Komplisert å bruke?

HeatX: Hei Christine. Takk for sist. Det er lenge siden vi har hatt det så moro ute på isen, og vi må ærlig innrømme at det er den første gangen vi har sett et lignende kjøretøy her på huset. Hvordan kom du egentlig på ideen om å bygge disse motoriserte sparkene?

Torsken: – Ja, åssen kom jeg egentlig på det? Jeg liker fart og spenning. Spark er jo et klassisk Norsk fremkomsmiddel på vinteren, så hvorfor ikke bare slenge på en motor?

HeatX: Så vanvittig kult. Når bygde du din første, og hvordan bygger du dem?

Torsken: – 7 år sia? Jeg husker ikke jeg, men det begynner å bli en stund siden. Jeg demonterer crossere, sveiser sammen en ramme og tilpasser motoren så det passer. Til slutt fester jeg på et hjul som jeg pigger opp med vanlig skrupigg. Deretter demonterer jeg alt, lakkerer, setter det sammen igjen, også ere bare tut og kjør. Det starta med en 150 kubikk og den største jeg har nå er en 450 kubikk ktm crosser. Den aller største jeg har bygd var på over 1000, men den ble for drøy for meg til og med.

HeatX: Du store min.. Du imponerer. Også over til spørsmålet vi kan se for oss mange lurer på, og kanskje det som dukket opp mest når vi var ute og kjørte og snakket med folk.
Er det egentlig lov å kjøre på dem, og hva sier politiet når de får øye på deg?

Torsken: – Det er lov å kjøre på saltvannis og avgrensede områder. Nå er politi bare kule stort sett, og jeg har fortsatt ikke fått noen bøter eller beslag. De har fått teste sjæl et par ganger og de synes det er gøy de også. Alt i alt topp stemning hele veien, men det er viktig å bruke flytevest da de i utgangspunktet blir klassifisert som en båt/vannscooter.

HeatX: Imponerende. Har sparkene noe forbedringspotensiale, og kommer du til å videreutvikle dem i fremtiden?

Torsken: JA! Jeg holder på å bygge en toseter nå blant annet og det er selvsagt stort forbedringspotensiale, så dere får følge med i fremtiden. Jeg har masse ideer på lur. Man kan jo for eksempel bygge en elspark om man vil, selv om jeg skal innrømme at jeg liker bensin og eksos best. Vi får se om MDG slenger inn noen kroner fra oljekassa da vettu 😉

 

Heat Experience Heated Outdoor gloves & mittens. Perfekte for de som planlegger å kjøre motorisert spark i 100kmt. Foto: Daniel Engen

 

 

Vil du leie en egen motorisert spark?

HeatX: Det får vi se på! Vi kommer til å følge med deg i hvert fall.
Vi har skjønt at du både leier ut og selger disse originale fartsdoningene.
Hvor mye koster det å leie en spark og hvor mye koster det å kjøpe en av deg?

Torsken: – Det hender jeg selger noen ja, men jeg lager dem jo for eget bruk i bunn og grunn. Selger jeg en så lager jeg en ny en, det er ikke verre enn det. Prisen varierer litt, men jeg skal i utgangspunktet ha 45 tusen for en spark, også er det muligheter for kvantumsrabatt om man vil ha flere. Leieprisen varierer etter forholdene. Det er alltid rom for forhandling, så det er bare å ta kontakt 😉

HeatX: 45 tusen er notert. Vi kan se for oss at det er mye interesse for disse sparkene, og vi merket jo selv hvor mange lange blikk vi fikk når vi var ute på isen. Får du mange henvendelser i innboksen i løpet av en sesong?

Torsken: – Jeg får en del, men jeg driver ikke noe særlig promo, så det meste kommer tilfeldig når jeg møter folk ute på isen. Jeg kunne sikkert laga en hjemmeside, men jeg holder meg til verkstedet og isen, også får folk ta kontakt om de er interessert.

HeatX: Da håper vi at besøket vårt kan bidra til økt interesse inn mot neste sesong. Takk for praten Christine. Det har vært en fornøyelse å bli kjent med deg.

Torsken: – Takk selv. Si ifra om dere vil være med ut å teste ryggsekken en dag?

HeatX: Ryggsekken?

Torsken: – Ja! Det er en annen oppfinnelse jeg har for å komme fortere frem i skiløypene!

HeatX: Vi er ikke overrasket. Selvsagt blir vi med på det. Følg med i neste episode som man sier:)

 

Torsken med venner.

 

Batteridrevne varmeklær – Praktisk komfort i høy kvalitet.

 

Som firma som selger batteridrevne varmeklær, er det utrolig spennende å se hvordan vår teknologi kan være med på å gjøre opplevelsen enda bedre for de som liker å være ute i kulden. Vi er stolte over å se at Christine har valgt våre varmevotter som en del av utstyret sitt når hun er ute å kjører spark på isen.

 

Til alle dere som også elsker å være ute i naturen og oppleve spennende eventyr, anbefaler vi på det sterkeste våre batteridrevne varmeklær, varmesåler og varmevotter. Våre produkter kan hjelpe deg med å holde varmen og gi deg den ekstra komforten du trenger for å nyte turen fullt ut.


Så hvis du har noen sparepenger til overs og vil føle deg som en ekte Bond-skurk (med mindre du har en isbjørn på slep, selvfølgelig), er dette kanskje tingen for deg.

 

Tekst og bilde: Daniel Engen. 

NYHET!

OUTDOOR SERIES

Heated Outdoor Mittens

1799 kr
NYHET!

OUTDOOR SERIES

Heated Outdoor Gloves

1799 kr
NYHET!
NYHET!