Fri frakt på ordre over 1.000,-

0

8 tips for varme turer

Det er ingen tvil om at det er ingenting som kan ødelegge en flott tur i skogen som å fryse. Å kle seg riktig når man skal på tur i skogen er avgjørende for å ha en god opplevelse. Heat Experience har derfor laget en praktisk guide til hvordan man kan kle seg riktig når man skal ut i kulda, uten å måtte ty til å bytte klær hele tiden. Med vår guide trenger du ikke å bekymre deg for å fryse på turen. Vi viser deg hvordan du kan kle deg både varmt og riktig, og det beste av alt – det trenger ikke å innebære bruk av batteridrevne varmeklær, selv om få ting slår luksusen med å kunne regulere varmen i tøyet i stedet for å ta av og på seg klær gjennom hele turen. 

Her er åtte tips for å holde deg varm og komfortabel under kalde utendørsaktiviteter:

  1. Ull innerst
    Kle deg i flere lag med klær, og sørg for å ha ull innerst. Ull er et utmerket materiale for å holde på varmen og regulere fuktighet.
  2. Vind- og vanntett ytterlag
    Utenpå ull bør du ha tekniske plagg som beskytter mot vær og vind og/eller våre produkter som produserer varme. Det er viktig å velge klær som ventilerer ut overskuddsvarme og fuktighet. Finn din favoritt blant våre ytterjakker, vester og fleecejakker med batteridrevet varme.
  3. Bruk lue 
    Alltid ha på deg en lue for å beskytte hodet mot kulden. Mye varme kan tapes gjennom hodet.
  4. Hold hendene varme
    Votter er å foretrekke fremfor hansker når det er ekstra kaldt. Velg batteridrevne hansker eller votter hvis du ønsker ekstra varme og komfort. Sjekk ut vårt utvalg av hansker og votter med batteridrevet varme, så slipper du å fryse på fingrene.
  5. Pakk lett
    Hvis du skal ut på tur, unngå å pakke for tungt.
    En tung sekk kan være både slitsom og få deg til å svette. Pakk lett og ta med det du virkelig trenger.
  6. Hold varmen når du tar pauser
    Husk at det er når du sitter stille eller tar pauser at du er mest utsatt for kulden. Bruk batteridrevne varmeprodukter som sitteunderlag eller varmevest for å holde deg varm og tørke eventuell fuktighet når du ikke er i bevegelse.
  7. Spis godt
    Sørg for å spise før du går ut på tur. Kroppen trenger energi for å generere varme, så ha gjerne med deg snacks eller matpakke som er tilpasset aktivitet og hvor lenge du skal være ute.
  8. Varm på føttene
    Velg gode sko som har plass til ullsokker og varmesåler. Varmesåler kan bidra til å holde føttene varme. En gammelt triks er å ha brødposer i støvlene for ekstra isolasjon, men moderne varmesåler eller varmesokker er mer komfortable og effektive. Sokker og såler med batteridrevet varme hjelper deg å holde deg varm på føttene.


Følger du disse tipsene, vil du kunne nyte turer og opplevelser utendørs selv om det er kaldt, og holde deg varm og komfortabel underveis.

23.02.2024