Hvordan tester vi våre produkter?

Før vi sender produkter ut i markedet er det en lang prosess. De fleste produktene vi har på markedet i dag har tatt mellom 2 og 4 år å utvikle og teste før vi lanserer det. I denne perioden tester vi både kvantitativt og kvalitativt. Noe går ut på det tekniske; varmetid, varmenivå, effekt, og holdbarhet på varmesystemene, for eksempel vaskemaskin-testing, tester av varmetid og varmeeffekter i ulike bruksområder, og sammenligninger av ulike løsninger.  
Vi tester også mye med produktene på i hverdagssituasjoner, både selv, og med god hjelp av flere produkttestere, som gir oss verdifull informasjon om forbedringer og opplevelser de har med produktene. I tillegg tester vi i laboratorium, blant annet med SINTEF, for å lære enda mer konkret om våre produkters egenskaper i kalde miljøer. Denne faglige inputen blir så med oss videre i utviklingen.  
 
Selv om vi tester aldri så lenge, vil et produkt aldri bli ferdig utviklet, derfor er vi også veldig opptatt av å lytte til tilbakemeldinger fra brukere av produktene vi allerede har i markedet, og inkluderer forbedringer der det finnes. Noen ganger er forbedringene så subtile at man må være veldig detaljfokusert, eller åpne opp produktet for å få de med seg, andre ganger er det ting som er enklere å se, for eksempel at vi har endret plassering av knappen.  

Vi vil alltid gjør vårt ytterste for at våre produkter holder høy kvalitet og passer til flest mulig slik at du som kunde blir fornøyd. 

Mvh Rasmus Fannemel, Produktutviklingssjef, Heat Experience